Tallers

TALLER DE LAND-ART  proposat per “L’artista va a l’escola” a  “POBLET, NATURA I ART”, 5 d’octubre de 2019.

Justificació:

El Land-art és una manera de treballar artísticament en un entorn natural fent servir materials procedents de la natura. Els beneficis que aporta són:

– el contacte directe amb la natura ens recorda el que som, natura, i que formem part d’ella

– ens desperta la percepció de l’entorn i, per tant, l’experiència estètica i el coneixement del medi natural

– ens recorda que res és per sempre, que tot és efímer, fins i tot l’art i l’experiència estètica

– educa afavorint el respecte a la natura

– per últim, ens transporta als albors de la creació artística (la prehistòria) ja que tenim l’oportunitat de transmutar el material natural trobat en una obra que té un significat nou

Preparant el taller:

Comencem a treballar. Premisses del taller:

Aquesta activitat pot desenvolupar-se individualment o en petits grups i té com a objectiu principal treballar artísticament amb materials naturals en un espai natural. La intenció última de l’obra (el missatge que es vol transmetre) ho decidirà cadascú en particular (o cada grup), per exemple: ressaltar la bellesa de l’entorn, crear personatges misteriosos, evocar la geometria de la natura…

  1. Manté una actitud receptiva. Fixa’t en les formes, els colors i les olors que t’envolten. Fixa’t també en les característiques dels materials que tens al teu abast: la seva textura, el seu pes, la seva consistència, la temperatura… Reflexiona sobre què és el que més t’agrada o et crida l’atenció i perquè.
  2. Pensa quines estratègies pots posar en joc per treballar: caminar, triar, acumular, reordenar, relligar, superposar, ensorrar, enfonsar, marcar… i si la teva obra serà petita o gran, molt elaborada o poc.
  3. Comença a treballar, tot tenint en compte que l’obra pot ser creada amb les teves mans o producte d’una acció del teu cos a l’entorn.

Resultat del taller:

Fotografies fetes pels participants Encarna Chillón, Eva Vitzkaya, Sebastià Masramon i l’organització del “Natura i Art”:

Agraïments:

Gràcies a Sergi Quiñonero i Nani Blasco per l’organització de “Poblet. Natura i Art” i a Cristina Ferré pel seu suport incondicional. Gràcies també als participants del taller per la seva creativitat i interacció amb la natura.