Marta Roigé

Vaig néixer l’any 1979 a Reus i des de ben petita vaig mostrar molt d’interès en el dibuix, la pintura, el collage i la plastilina. Els meus pares, seguint la recomanació de la meva mestra de l’escola, em van apuntar a classes de dibuix a l’estudi del Sr. Pere Calderó. Allà descobreixo el món de l’art i ell em transmet l’amor per tot allò artístic i creatiu.

Al 1996 vaig, amb els companys de l’institut on estudio, a una exposició de l’artista Pop Andy Warhol. La seva obra em captivarà, me n’adono que el seu llenguatge connecta molt amb la meva manera de veure el món.

Al 1999 començo la carrera de Belles Arts a Barcelona, allà m’especialitzo en pintura, tot i que la serigrafia i la fotografia també m’apassionen. És allà on començo a desenvolupar el meu estil Pop i on inicio la sèrie de joguines i caramels.

Al 2004 acabo la carrera i començo a treballar de professora d’educació secundària. Combino la docència amb la pintura, continuo treballant amb el tema de les joguines i això em porta a interessar-me per altres temes com les accions quotidianes de la gent, faig les sèries Human Actions, Nocturnal Actions i Our Daily Bread i les exposo en diversos espais.

L’estiu del 2008 marxo a Los Àngeles, Califòrnia, a treballar de professora d’Art amb el programa de Professors Visitants a Estats Units. Serà una experiència molt positiva i allà pintaré per una galeria i desenvoluparé la sèrie Welcome to Los Angeles.

Quan acaba l’experiència, torno i decideixo parar un temps i fer altres coses que m’agraden molt com són els decorats dels musicals que fem a l’institut on treballo, i fer classe de Cultura Audiovisual a distància.

Al 2018 començo la sèrie en la que estic treballant ara, Absències, on parlo de les històries d’amor trencades, o que mai han començat, i altres drames de l’era 2.0, amb la mateixa estètica Pop i la paleta de colors vius i vibrants de sempre.

LLocs web:

https://www.instagram.com/martaroige/

http://www.alacarta.cat/espais-de-sao-fonda/capitol/espais_de_sao_fonda_12052019