Ester Fabregat

L’experiència Recicla-Repensa-Reutilitza està ideada per l’artista i professora Ester Fabregat:

“Vaig néixer a Tarragona, l’any 1977. Sóc una artista plàstica, escultora i performer espanyola, doctorada “Cum Laude” en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Exploro l’escultura pública, el land art, i la performance en espais naturals o urbans, combinant propostes artístiques que van des del gran al petit format.

En essència, els meus muntatges són escenografies que permeten a l’espectador endinsar-se en mons aquàtics, eteris, lleugers i fràgils, que ens fan reflexionar sobre el moviment incommensurable de la vida i de les seves metamorfosis, on es suma el rigor projectual amb la profunditat metafísica. Són escultures públiques, inflables, instal·lacions tridimensionals, pròtesis escultòriques, espais sensorials i performances que ens fan pensar des d’un punt de vista individual, femení però a la vegada universal. Les meves propostes artístiques estan marcades amb un compromís ferm amb el medi ambient, i porten a la pràctica un consum sostenible dels materials amb l’acció del repensar i del reutilitzar. Sumo diferents disciplines per arribar a una obra d’art més total i participativa.

He viscut i viatjat entre diferents països, un aprenentatge cultural, sempre viscut des de l’experiència artística domèstica. He estat becada en diferents ocasions, he investigat sobre art contemporani a Brasil, França, Alemanya i Grècia, on he basat la meva producció. Les meves propostes artístiques s’han exposat a Copenhaguen, Berlín, Brussel·les, París, Barcelona, Tarragona, Torino, Atenes, Tessalònica i Natal (Brasil) entre d’altres. He realitzat dues escultures públiques temporals monumentals, una per l’ajuntament de Berlín i l’altre per l’ajuntament de Valls. He guanyat el 35è Premi Julio Antonio d’Escultura a la Biennal d’Art 2010 del Museu d’Art Modern de Tarragona, a Espanya, i l’Artville First Prize de la Fira Internacional d’Art a Copenhaguen 2008, Dinamarca.

Actualment combino la meva tasca artística amb la d’investigadora sobre materials polimèrics aplicats a l’art, l’experimentació tridimensional i les escultures de grans dimensions, en diferents universitats, centres educatius i centres de creació d’arreu el món”.

Llocs web:

www.esgat.com
www.esterfabregat.blogspot.com
YouTube: esgatesgat
Vimeo: esgat