Cristina Ferré

Vaig néixer a Reus el 1966. Sóc graduada per l’Escola d’Art de Tarragona en l’especialitat d’escultura i també per l’Escola Taller Mas Carandell en l’especialitat de restauració de vitralls.

Durant la major part de la meva vida professional m’he dedicat a la restauració i creació de vitralls, treballant en moltes esglésies del territori i per a particulars de diversos llocs de l’estat.

Com artista em va costar trobar la meva identitat perquè l’ofici de vitrallera, malgrat que m’agradava molt, em deixava un buit important en l’aspecte creatiu i alhora era un llenguatge molt limitat. Així que, ja gran, vaig decidir reciclar-me i em vaig afegir al col·lectiu Laboratori del Paisatge, que és un monogràfic de l’Escola d’Art de Reus. Amb els projectes que hem realitzat plegats he tingut ocasió de tornar-me a connectar amb l’art contemporani i he anat indagant en la meva obra personal, realitzant diverses exposicions i definint el meu llenguatge particular.

La meva obra és un viatge revisionista de la memòria, versa sobre l’estrany en el quotidià i familiar, el paper de l’individu en el col·lectiu de la família així com en les relacions internes, en el bagatge de l’ascendència i la rellevància d’aquest en el present.

Les tècniques que utilitzo són, principalment, pictòriques; si bé les plantejo sempre des de la força discursiva de la instal·lació. Utilitzo materials diversos com la pintura, el dibuix, plàstics, plastilines, collages i actualment estic treballant l’escultura novament.

Durant molts anys també he fet pedagogia de l’art des del meu estudi i en col·laboració amb diverses escoles de Reus.

Web: http://www.cristinaferre.cat/