Comunicació

FEBRER 2018:

Exposició a l’Espai Jove Kesse del resum de les accions didàctiques desenvolupades durant el 2017:

Reportatge al Diari de Tarragona (9/2/2018) sobre el projecte “L’artista va a l’escola” a propòsit de l’exposició a l’Espai Jove Kesse:

 

NOVEMBRE 2017:

L’Aula d’Art de la URV exposa un resum de l’acció didàctica de Manel Margalef a l’escola Pax “Fem que les cadires volin”,  al vestíbul de la Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia de la URV:

La revista d’Art i Pensament Contemporani ARTIGA (núm. 32)  dedica la seva secció INICIATIVA  a “L’artista va a l’escola” (6/11/2017): http://www.artiga.cat

La revista ARTIGA (núm. 32) en format pdf:http://www.artiga.cat/artiga/artiga32.pdf

JULIOL 2017:

El projecte “L’artista va a l’escola” obté, per segon any consecutiu, un dels Ajuts Pont per a Projectes Educatius de la Universitat Rovira i Virgili:

http://wwwa.urv.cat/ogovern/consellsocial/Ajut%20Pont/Acta2017.pdf

MARÇ 2017:

AJUTS PONT, CONVOCATÒRIA 2016:

Ponència sobre “L’artista va a l’escola” a la Jornada sobre la innovació educativa i els resultats de les tres primeres convocatòries dels Ajuts Pont, dia 29/3, a l’aula Magna del Campus Catalunya de la URV, amb la participació de Nani Blasco i Roger Caparó:

https://sites.google.com/site/icenouniversitariurv/formacio/launiversitatamblescolalhoradelainnovaciojornadasobreelsajutspontaescolesiinstituts

Els Ajuts Pont són un projecte de suport a la col·laboració entre escoles i instituts dels SSTT de Tarragona i Terres de l’Ebre i departaments de la Universitat Rovira i Virgili impulsat pel Consell Social i l’ICE de la URV. La Jornada té l’objectiu de:

– donar a conèixer els Ajuts Pont

– reflexionar sobre la innovació educativa en xarxa

– donar suport a les sinergies de col·laboració entre la Universitat i les escoles i instituts de les nostres comarques

– analitzar bones pràctiques

Entrada al Diari digital de la Universitat Rovira i Virgili sobre els Ajuts Pont, “La col·laboració entre universitat i escola gaudeix de bona salut”:

http://diaridigital.urv.cat/la-collaboracio-entre-universitat-i-escola-gaudeix-de-bona-salut/

ARMAND AL DIARI DE TARRAGONA:

Article de Joan Rioné al suplement Encuentros del Diari de Tarragona on es citen les activitats de “l’Artista va a l’escola” com a impulsores dels tallers didàctics organitzats per l’Armand.

FEBRER 2017:

Postal de l’exposició a l’Espai Jove Kesse de les vuit accions didàctiques desenvolupades durant l’any 2016:

postal postal-2

Exposició de “L’artista va a l’escola” a l’agenda de l’Espai Jove Kesse:

Més informació sobre l’exposició

DESEMBRE 2016:

La revista Guix (núm. 430) publica un article de Jacqueline Pedescoll, mestra de l’Escola Pax, on explica el seu projecte “ArTree” que va començar amb l’Enric Llevat i l’experiència educativa “El silenci del blanc” de “L’artista va a l’escola”.

revista-guix

NOVEMBRE 2016:

El Matí de Tarragona Ràdio conversa amb diferents participants en el projecte “L’artista va a l’escola”: http://www.tarragonaradio.cat/contingut_programa/parlem_deducacio_projecte_lartista_va_a_lescola/1/847/12118

SETEMBRE 2016:

L’Institut CampClar comparteix, al seu bloc, l’experiència dels seus alumnes de 4rt d’ESO amb l’Artista va a l’escola

DSC_0572800x600

JULIOL 2016:

El projecte “L’artista va a l’escola” obté un dels Ajuts Pont per a Projectes Educatius de la Universitat Rovira i Virgili:

http://wwwa.urv.net/ogovern/consellsocial/Ajut%20Pont/Acta2016.htm

ABRIL 2016: 

Entrada al bloc ARTicle.cat de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona:

http://www.article.cat/el-artista-va-a-la-escuela-proyecto-del-teler-de-llum/

FEBRER 2016:

L’Encuentros, suplement cultural del Diari de Tarragona, publica el dia 27/2 l’article d’Ester Canals: “¿La letra con sangre entra?”

http://www.diaridetarragona.com/uploads/4956df0b4c9d336.pdf

encuentros febrer 2016

El Diari Més digital publica l’intervenció pedagògica de l’Ester Fabregat a l’institut Pons d’Icart:

http://www.diarimes.com/noticies/tarragona/2016/02/24/alumnes_del_pons_icart_converteixen_artistes_170_1091.html

Nota de premsa al Diari de Tarragona del dia 18/2 sobre la visita dels nens i nenes de l’Escola Torreforta a l’exposició de “L’artista va a l’escola”.

diari dia 18 febrer

GENER 2016:

Exposició a l’Espai Jove Kesse dels cinc projectes educatius desenvolupats l’any 2015:

art-1 art-2

Publicació de l’experiència a la bústia d’activitats positives del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya (23/1/2016): http://ensenyament.gencat.cat/ca/serveis_territorials/tarragona/serveis_educatius/bustia_act_positives/

DESEMBRE 2015:

Article a La Vanguardia sobre el projecte “Conèixer l’altre”, Àlvar Calvet a l’Escola Torreforta: http://www.lavanguardia.com/local/tarragona/20151202/30548770344/proyecto-retrato-alumnos-prejuicios-escola-torreforta-escuela.html

Nota de premsa a la Revista Artiga número 27 sobre el projecte “Conèixer l’altre”, Àlvar Calvet a l’Escola Torreforta:

artiga 27 artista va escola

Nota de premsa al Diari Més Tarragona sobre el projecte “Conèixer l’altre”, Àlvar Calvet a l’Escola Torreforta:

noticia mes tarragona desmbre2015

ABRIL 2015:

Article al Diari de Tarragona sobre el projecte “El buit i el ple. Empremtes. Beatrice Bizot a l’institut Torreforta”: http://www.diaridetarragona.com/blog-post.php?id=68&id_post=1222

beatrice074

MARÇ 2015:

Reportatge al TAC 12-TV  sobre els diferents projectes de El Teler de Llum:
Veure Vídeo:Audito_255

FEBRER 2015:

El dia 19 de febrer de 2015 vam presentar públicament el projecte, l’Artista va a l’escola, a l’escola Pax, coincidint amb l’últim dia de la intervenció de l’Enric Llevat i va anar molt bé. La recepció que ha tingut ens fa pensar que aquest projecte valdrà la pena. Els resultats de l’Enric al Pax són fantàstics i emocionen. Aquí teniu la notícia publicada al Diari de Tarragona: http://www.diaridetarragona.com/blog-post.php?id=68&id_post=967

10988309_1556030244665484_2205178541870172834_n

NOTA DE PREMSA: ENRIC LLEVAT FINALITZA EL SEU PROJECTE DE “L’ARTISTA VA A L’ESCOLA”  DE EL TELER DE LLUM:

Es presenten les noves propostes per al 2015 de quatre artistes en quatre centres diferents. Dijous 19 de febrer a les 16h a l’escola Pax, l’artista Enric Llevat farà la seva darrera acció artística dins el projecte L’artista va a l’escola que proposa El Teler de Llum amb els alumnes de 6è d’aquest centre, i ho farà amb la presència de la tinent d’alcalde de Cultura, Begoña Floria i el director de El Teler de Llum, Jordi Abelló, així com les coordinadores del projecte, Eloïsa Valero i Thais Salvat.
La primera intervenció, ja realitzada, El silenci del blanc, culmina demà amb l’artista Enric Llevat a l’Escola Pax, juntament amb les mestres Jacque Pedescoll i Susagna Giménez i els nens i les nenes de sisè de primària. En aquesta ocasió, l’Enric ha continuat treballant amb els infants a partir de la visita a la seva exposició Souls, al Museu d’Art Modern de Tarragona. Les tres sessions de treball desenvolupades a l’escola es concretaran properament en un quadern de haikus, redactats pels nens i nenes i il·lustrats amb tinta xinesa, amb l’assessorament de l’Enric.

4 artistes a 4 escoles. La resta d’artistes convidats en aquesta primera convocatòria de L’artista va a l’escola són Beatrice Bizot, Àlvar Calvet, Andrea Eidenhammer i Jordi Llort, que començaran les seves col·laboracions durant el tercer trimestre del curs 2014-2015 i el primer trimestre del curs 2015-2016. Durant la primera trobada amb les escoles, cadascun dels artistes donarà a conèixer la seva pròpia obra i, tot seguit, proposarà un projecte de treball diferent en cada cas.

Beatrice Bizot, a l’Institut Torreforta, treballarà l’escultura a través de les empremtes, el buit i el ple, amb la construcció d’un mural escultòric dedicat a un tema que escollirà el mateix alumnat.
L’Àlvar Calvet, a l’escola de Torreforta, s’endinsarà plàsticament en el coneixement de l’alteritat i l’educació en valors mitjançant el concepte de retrat, autoretrat i instal·lació artística.
Andrea Eidenhammer, a l’Institut Antoni de Martí i Franquès, plantejarà la creació de peces de videoart sobre el tema de les emocions i la identitat del grup.
Jordi Llort, a l’Escola Saavedra, explorarà el tema del llibre d’artista com a diari personal amb el qual els estudiants observaran el seu entorn.

Cadascun dels artistes crearà situacions d’ensenyament i aprenentatge a partir de la seva pròpia obra i comptarà amb la complicitat de docents i alumnat d’educació primària, secundària i batxillerat, segons el cas. El projecte vol apropar les escoles als llenguatges artístics contemporanis de la mà dels mateixos artistes, que esdevindran guies atents durant els processos de creació. Cap projecte està completament delimitat a priori, sinó que es preveu un espai de llibertat perquè siguin els mateixos participants qui acabin de definir les línies d’actuació. L’artista va a l’escola pretén generar contextos educatius que propiciïn el pensament creatiu i el gaudi dels infants a través de l’expressió artística. Està previst que la iniciativa continuï també durant l’any 2016, amb la participació de nous artistes i escoles.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s