L’artista va a l’escola

“Tot l’espai per a l’art”. Amb aquesta consigna, el Teler de llum, Centre d’Art de Tarragona, va treballar durant dos anys per aproximar l’art contemporani a la nostra quotidianitat. Llocs habitualment no considerats entorns artístics de referència comptaren amb la participació d’artistes, exposicions i/o esdeveniments culturals de tota mena, aconseguint que col·lectius d’edats i interessos diferents interactuessin amb els artistes més actuals.

L’any 2015, amb el projecte L’ARTISTA VA A L’ESCOLA, li va tocar el torn als centres educatius. Artistes plàstics del territori van estar convidats, gràcies al Teler de LLum, a crear situacions d’ensenyament i aprenentatge a partir de la seva pròpia obra, comptant amb la complicitat de docents i alumnat d’educació primària, secundària i batxillerat, segons el cas. Un cop clausurat el Teler de Llum, el projecte va continuar des de l’any 2017 de la mà de l’IMET, l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona.

La iniciativa parteix de Thais Salvat i Eloïsa Valero, professores d’educació artística a secundària, i vol apropar les aules als llenguatges artístics contemporanis de la mà dels mateixos artistes, que esdevindran guies atents durant els processos de creació. Cap projecte està completament delimitat a priori, sinó que preveu un espai de llibertat perquè siguin els mateixos participants qui acabin de definir les línies d’actuació. L’ARTISTA VA A L’ESCOLA pretén generar contextos educatius que propiciïn el pensament creatiu i el gaudi dels infants a través de l’expressió artística.

Des de l’any 2020, el projecte esdevé Associació i s’integra a l’equip de coordinació el productor audiovisual i gestor cultural Nani Blasco. En aquesta etapa s’inicia una nova linia d’acció anomenada L’ARTISTA VA A L’ESCOLA. MEDIACIÓ que fomenta l’educació transversal i en valors a través de l’art comunitari, posant en comunicació l’escola i el barri, apostant per l’educació intergeneracional i l’experiència de vida dins i fora de l’escola. L’any 2021 s’incorpora a la coordinació Laura Rodríguez, fotògrafa i professora de secundària; d’altra banda, Nani Blasco deixa la coordinació però segueix vinculat al projecte com artista convidat, rol que ja havia exercit abans en diverses ocasions.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s