Ana Corredor

El meu nom és Ana, nascuda l’any 1981 a Tarragona, sóc ballarina, docent de dansa i moviment, programadora i directora del projecte Evohé de Tarragona (espai de dansa, creació i arts del moviment), fundat l’any 2014  i que va ser  guardonat amb el segon premi a la convocatòria dels Premis Empresa Tarragona Smart City 2014.

M’agrada donar vida al moviment i entenc l’art del moviment i la dansa, així com l’art en general, com una eina indispensable en l’àmbit educatiu i social que sigui capaç de generar preguntes i reflexions, d’afavorir processos d’autoconeixement i consciència col·lectiva i com a objectiu principal, dotar-nos d’espais temporalment autònoms que ens permetin cercar noves maneres de relacionar-nos aixoplugades sota un engranatge diferent del sistema que ens mou, però que no ens commou. 

Crec que el que és realment virtuós en l’art de la dansa i el moviment és ser capaç de despertar una emoció, tant en una mateixa en l’exploració i artesania del propi moviment com, copsar l’atenció d’aquella persona que et mira, d’aquella amb qui comparteixes la teva dansa.

No és fàcil caminar per aquesta línia fràgil de la consciència corporal i del fet d’habitar un cos en moviment, però són processos, crec que necessaris, perquè ens obren les portes a un jardí meravellós d’autoconeixement i ens ajuda a entendre millor el món que ens envolta. Avançar cercant l’equilibri a cada pas, ens regala petits assoliments que es transformen en petites llavors de llibertat, una llibertat que germina cada vegada més com l’antídot al bloqueig de la nostra potència interior deixant que l’energia circuli per tots els racons del nostre cos i poder donar vida al moviment.

Fa més de quinze anys que estic endinsada en el món de la pedagogia de la dansa i més enllà de l’estrictament formal, el què realment m’ha fet evolucionar com a ballarina i docent de dansa i moviment, ha estat el meu recorregut vital, sempre alimentat de persones inspiradores que han facilitat la recerca d’un camí singular i propi cap a la meva manera de viure i entendre la dansa i món del moviment. Formacions que han ampliat la meva mirada cap a les arts vives. La meva passió i curiositat envers l’univers del moviment i la creació, m’han acostat a lectures reveladores, a professorat referent i a grans companyes de camí.

Un camí, en cultiu fins avui dia, que em dóna l’oportunitat de transformar un aprenentatge des del judici, a un aprenentatge basat en la curiositat; de la por a l’error, a la recerca amb errors; de silenciar la vulnerabilitat, a donar-li veu i presència; transitar de l’individual al col·lectiu i d’entendre que des d’un lloc honest, veritable i posant la tècnica al servei de la creativitat, arribem a encarnar el nostre moviment d’una manera singular i delicada. 

Si voleu saber més coses em trobareu a:

www.espaievohe.com